Стефанос Циципас и Рафаел Надал подариха на феновете на тениса страхотен мач във втория полуфинал на "Мастърс" турнира в Мадрид. Гъркът спечели с 6:4, 2:6, 6:3, а двубоят завърши около полунощ местно време.

На финала в неделя привечер Циципас ще спори с Новак Джокович, който елиминира Доминик Тийм - 7:6(2), 7:6(4). Сърбинът преследва трета титла в испанската столица, а Стефанос - първа, в четвъртия си пряк сблъсък за титла през сезона.

Циципас загуби от Надал с 0:3 в Мелбърн тази година, но месеци по-късно показа, че напредва бързо, при това срещу Краля на клея. В предишната фаза талантът отстрани защитаващия титлата Александър Зверев по подобен сценарий с 2:1 сета.

Надал не е записал успех на "червено" през 2019-а. Той не успя в Монте Карло и Барселона, остава му да оправдае очакванията в Рим и Париж на "Ролан Гарос". А Циципас, който игра на "София оупън", отново демонстрира, че се намира в отлична форма.

Дори срещу Рафа на любимата му настилка и в родината на Матадора, 20-годишният Циципас беше смел и агресивен. Благодарение на това и спечели.