Спортната комисия на щата Калифорния ще изслуша днес Кубрат Пулев и репортерката Дженифър Равало-Джени Суши за замразения лиценз на боксьора заради целувката след мача му с Богдан Дину в края на март.

Пледоариите започват в 20 часа българско време в елитен хотел в Лос Анджелис. Очаква се решение да бъде взето часове по-късно. Ако комисията отнеме лиценза на българския боксьор в тежка категория, той губи права не само за Калифорния, а за цяла Америка.

Джени Суши е представлявана от прочутата Глория Олред, активистка за женски права и адвокатка по много дела от този тип. 

Пулев целуна Равало в края на интервю за медията й, която е базирана в Лас Вегас. Тогава журналистката се усмихна и засмя, но часове по-късно даде изявление заедно с Олред, в което се оплака от посегателство от страна на Пулев. Тя заяви, че по-късно той опипал задните й части.

От щаба на Пулев разпространиха видео и снимка, на които се вижда как Джени Суши се забавлява на партито след мача с Дину и прословутото интервю, спечелило на Кубрат доста по-голяма слава по света, отколкото като боксьор.

Впоследствие Кобрата се извини на Равало чрез български медии и заяви, че съжалява за постъпката си.

Спортната комисия на Калифорния ще разгледа и жалба на Богдан Дину и неговия мениджър за непозволени удари на Кобрата в задната част на главата му. Румънецът иска отнемане на победата на своя съперник.

Кубрат Пулев от около седмица е в САЩ заедно с приятелката си, фолкпевицата Андреа.