Дисциплинарната комисия на УЕФА се захваща с руския ЦСКА (Москва) заради ексцесии по време на снощния мач срещу "Рома" от група "Е" на Шампионската лига - 5:1 за "вълците".

Срещата на Олимпийския стадион в Рим бе прекъсната в 71-ата минута за около 120 секунди. Може би ядосани от лошото за тях развитие на мача, запалянковците на московчани започнаха да обстрелват със сигнални ракети сектор с фенове на домакините. Те не останаха длъжни и отвърнаха. Тогава руснаците тръгнаха на щурм. Стюардите не можаха да се справят с тях, поради което са наложи и намеса на полицията.

Няма пострадали и арестувани.

А московският ЦСКА често е "клиент" на УЕФА заради феновете си. За предстоящия двубой с "Байерн" (Мюнхен) стадионът на руските армейците ще бъде затворен - заради расизъм в мач срещу чешкия "Виктория" (Пилзен) миналия декември. В друг случай ЦСКА понесе наказание и скандалът отново бе расистки - по адрес на Яя Туре от "Манчестър Сити".

Снощи за ЦСКА игра българският национал Георги Миланов, като негов гол с бомбен шут в края на мача не бе зачетен с аргумента, че топката не е минала голлинията.

Резултати от Шампионската лига

Група E

"Байерн" (Мюнхен) - "Манчестър Сити" 1:0

"Рома" - ЦСКА (Москва) 5:1

Група F

"Барселона" - "АПОЕЛ" 1:0

"Аякс" - "Пари Сен Жермен" 1:1

Група G

"Челси" - "Шалке" 1:1

"Марибор" - "Спортинг" (Лисабон) 1:1

Група H

"Атлетик" (Билбао) - "Шахтьор" (Донецк) 0:0

"Порто" - БАТЕ Борисов 6:0