Пловдивските "Ботев" и "Локомотив" играят финал за Купата на България от 19 часа на стадион "Васил Левски". Още след полуфиналите стана ясно, че на 15 май отличието ще замине за града под тепетата, въпросът е само на кой адрес.

"Канарчетата" се справиха с ЦСКА-София в драма, а Локо елиминира без проблеми "Септември". Рунд по-рано пък и двата тима оцеляха в битки с дузпи - съответно срещу "Берое" и "Етър".

Никога досега вечните пловдивски съперници не са били на финал на националния турнир. И в двата състава почти няма проблеми с контузени основни футболисти.

Залогът - освен отличие, е участие в турнира Лига Европа. И двата отбора са без шанс за европейски мачове през лятото от Първа лига.

На стадион "Васил Левски" се очакват към 20 хиляди зрители. Толкова билети бяха продадени до вчера, а днес търговия на каси няма да има, тъй като мачът минава за високорисков.

Добре пресметнете пътуването си с автомобил около стадион "Васил Левски" в часовете преди и след двубоя. И заради това, че днес в столицата ще има доста автомобили на привърженици на двата отбора. С прости думи - адът, наречен софийско движение, ще е още по-голям.