„Последно, по данни до този момент, човекът е видян жив около 18:00 часа вчера. Раната е около брадата му. Една рана от огнестрелно оръжие. Двете убийства са извършени с две различни оръжия.”

Това каза днес пред Нова тв Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Какот Клуб Z пръв съобщи, днес в Костенец бе намерен нов труп. На мястото се събраха ръководни кадри от МВР и експерти криминалисти.

Вече шести ден в района безуспешно се издирва Стоян Зайков, който уби бившата си приятелка Милена Шишкова (38 г.), с която имат син на 15 г.

Издирваният Георги Зайков

Трупът е на 42-годишен мъж, който само преди дни е говорил пред сайта "Трафик нюз".

Починалият е роднина на Зайков - дели ги една ограда в кв. "Полето" на Костенец.

"Трафик нюз" цитира съседи, които твърдят, че Зайков, известен с прякора Чане, се е укривал на тавана на починалия, и последният може би го е разкрил.

Вътрешният министър Младен Маринов в изявление каза, че засега няма потвърждение откритият да е роднина на Зайков, а е съсед и няма данни да е убит.

"Сутринта е получен сигнал за лице, което не се е явило на работа. Колегите са проверили адреса и са открили труп на мъж. Той живее сам на този адрес.

Няма данни на този етап за роднинска връзка, къщата му е съседна на тази на издирвания. Не може да се говори на този етап за насилствена смърт, проверяват се и двете версии. Няма данни на място да е имало стрелба или динамика от борба", заяви вътрешният министър.

Той се застрахова, че огледът още тече. По-късно явно случаят придоби обрат.

Според бТВ днешното убийство е с пушка. Предишното бе с малокалибрен пистолет.

„Към този момент нямаме никакви категорични доказателства, които да твърдят, че заподозреният извършител на първото убийство е автор на второто. Има роднинска връзка. Трети братовчеди са. Беседвали в с убития. Той не е имал никакви притеснения, които да сподели с нас. Категорично е заявил, че в неговата къща няма никой. Дали го е използвал като ятак, само може да гадаем. Нямаме никакви данни от убития, който е намерен днес да е имал интимни взаимоотношения с убитата преди време”, пък заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Знаеше се, че Зайков има забрана за напускане на страната. Той едва ли се е отдалечил от местопрестъплението, гласят основните версии.

МВР 6-и ден издирва Зайков безуспешно.