Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се кандидатира за президентските избори през 2020 година, съобщи Си Ен Ен.

Аз съм най-добрият кандидат от всички 23, които предизвикват на "дуел" сегашния президент Доналд Тръмп, обяви Де Блазио. Той ще се бори на първичните избори за спечелване на номинацията на демократите. До днес най-изявен от тях и с най-големи шансове бе бившият вицепрезидент Джо Байдън.

"Аз съм нюйоркчанин и познавам от дълго време побойника Тръмп. Той ми е добре известен. И аз ще го победя. Не клякай пред побойника - напротив, изправи се срещу него и го победи", посочи Бил де Блазио, обявявайки кандидатурата си.

И допълни:

"Доналд Тръмп трябва да бъде спрян. Аз вече съм побеждавал Тръмп и ще го направя отново. Аз съм Бил де Блазио и се кандидатирам за президент, защото е крайно време на първо място да бъдат работещите хора".

Де Блазио е успешен кмет на Голямата ябълка и кара втори мандат. Той се похвали, че е вдигнал почасовата надница на хората на 15 долара на час, гарантирал е здравеопазването, както и излизането в отпуск по болест. Отношенията му с медиите обаче се определят като "отровни", посочва бившата негова сътрудничка Ребека Кац пред Си Ен Ен.