Ник Кириос сътвори скандал по време на Мастърс турнира в Рим. Австралиецът демонстративно напусна корта в третия сет при резултат 1:1 и присъден наказателен гейм в мача срещу Каспър Руд от втория кръг.

Кириос беше пробит за 1:1 (3:6, 7:6(5) преди това). Той реагира остро в типичния си стил, изразявайки недоволство от поведението на опонента си - поне това стана ясно от думите му. Съдията на стола го санкционира с гейм заради "неспортсменско поведение".

Това вбеси Ник още повече. Той запрати ракетата си на клея, ритна бутилка и хвърли стол в средата на корта. Изрече думи с буквата f. И малко след това си стегна сака и напусна. Беше дисквалифициран, а в следващият кръг съперникът му ще срещне Хуан Мартин дел Потро.

Ник Кириос явно е "във фаза" напоследък. Ден по-рано нашумя негово интервю за подкаста No Challenges Remaining.

Ето някои от изявленията на ексцентрика:

За Новак Джокович

„Имам чувството, че той има болна амбиция да се харесва от всички. Той просто иска да бъде Федерер. Иска да бъде харесван толкова много, че не мога да го понасям. Начинът, по който празнува победите си, ме убива, човече. Джокович винаги казва това, което трябва да каже, а не това, което мисли. Ако играя срещу него и успея да го победя, ще бъде страхотно да празнувам успеха си пред него.

Инача да - Джокович е невероятен. Той е шампион, един от най-великите, които са се раждали някога. Мисля, че е възможно да задмине Федерер по титли от Големия шлем. Няма значение колко титли от Шлема ще вземе, за мен той никога няма да бъде най-великият. Съжалявам, но ако не можеш да ме победиш, няма как да бъдеш най-великият. Той тренира постоянно, а аз почти не тренирам в сравнение с него (бел. ред. Кириос води с 2:0 срещу сърбина).“

За Рафаел Надал

"Той е моята пълна противоположност. Опасно е да говоря за него. Много е наперен. Когато бие, всичко е ок. Няма да каже нещо лошо, ще ти отдаде заслуженото. Но когато го биеш, се започва: "Той не ме уважава, не уважава феновете ми и не уважава играта". Какво говориш? Играх по този начин, когато те победих предишните пъти и нищо не се е променило. И после чичо Тони (Надал бел. ред.) излиза и казва: "Липсва му образование". Човече, бил съм 12 години в училище. Идиот такъв! А аз съм много образован. Разбирам, че си ядосан, че отново победих семейството ти."

За Анди Мъри

"Тъжен съм. Наистина тъжен заради проблемите му. Мисля, че статистиката му срещу Джокович е срамна. Според мен е много по-добър от Новак, играл съм и с двамата. Мисля, че Анди е по-добър на ретур, сервисът му е по-добър. Трябваше да е спечелил много повече титли от Големия шлем. Срещу Мъри не можеш да играеш слайс, той знае, че това не става. Но мисля, че Джокович не знае какво да прави при такава игра. Ако аз бях треньор на Мъри, щеше да има много повече титли от Големия шлем!"

За Роджър Федерер

"Федерер е най-великият за всички времена, талантът му е огромен, а също така движението по корта, подготовката и разчитането на играта. Чете играта като никой друг. Мнозина искат да играят като него и играят заради него, той е без съмнение най-добрият в историята.”