Ден осми от издирването на предполагаемия убиец Стоян Зайков. Костенец е под безпрецедентна полицейска обсада.

"Очакваме да има развръзка. Има безпрецедентно полицейско присъствие, безпрецедентна е операцията. Нови сигнали няма. Блокирани са няколко периметъра, които сме локлализирали. Претърсва се всяка една къщурка, постройка в района", завяви тази сутрин на импровизиран брифинг в фрада главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По думите му още не са готови експертизите, които да потвърдят, че извършителят на убийствата на Милена Шишкова и Валентин Петров е един и същ - издиваният Зайков, но основната версия е това. Шишкова е била приятелката на Зайков, а Петров негов далечен братовчед и съсед.

"Убийството е станало вечерта на 14-и, извършено с гладкоцевно оръжие, боеприпасът е ловен патрон. Няма данни за взлом", даде Иванов подробности около убийството на Петров. 

Под охрана са и лица, за които се смята, че са под заплаха, заяви още главният секретар на МВР. 

"Няма списъци с евентуални жертви, каквито слухове вървят в селото. В този смисъл хората, потърсили съдействие от наша страна, са обезпечени", опроверга той слуховете, че Зайков е набелязал жертви в списъци.

По думите на Иванов "винаги съществува такъв вариант – да е напуснал периметъра". Той разказа и за злонамерен сигнал, като призова гражданите да не пилеят полицейски ресурс:

"Даже снощи имахме сигнал, че Зайков е забелязан в Сандански. Изчистен е сигналът, категорично е отхвърлен, въпреки че подателят се кълнеше, че е разговарял с него. Този пример е една разпра, конфликт между лица, и те решили да подадат сигнал, за да му отмъстят. Не бива да се подават такива сигнали", заяви главният секретар на МВР.