Депутатът от БСП Манол Генов е невинен по обвиненията за купуване на гласове за парламентарните избори през 2017 г. Това е решението на Софийския градски съд. Мотивите към присъдата все още не са обявени. 

Прокуратурата твърдеше, че на вота преди две години Генов е давал пари на избиратели от Асеновград. Обвиняем заедно със социалиста бе и местният бизнесмен Николай Христев.

"Бях се превърнал в една от опорните точки на ГЕРБ, под диктовката на Цветан Цветанов и компания. Жалко е, че институтициите в България допускат политическо заиграване с истината и справедливостта. Това е и една от причините гражданите да не вярват на институциите, които са задължени да постановяват справедливост. Надявам се всички, които участваха в тази клеветническа кампания, да получат своето справедливо възмездие. Все пак има граници, които политическото говорене не бива да прекрачва", заяви Генов след решението на съда, цитиран от пресцентъра на БСП. 

Откакто имунитетът на народния представител от БСП бе свален заради разследването на купуване на гласове, от ГЕРБ не пропускат случай да споменат обвинението му и да призоват да подаде оставка. Обвинението срещу Генов бе многократно споменавано и от  Цветанов, когато беше председател на депутатите от ГЕРБ, и от редови избраници, но и лично от премиера Бойко Борисов. Именно заради отговор на негови думи от Корнелия Нинова се стигна до ситуацията в края на 2017 г., в която председателят на парламента Димитър Главчев изгони лидерката на БСП от залата. В резултат Главчев се наложи да подаде оставка от високия пост.