"Левски" върна интригата в първенството, като не се даде на "Лудогорец" на дербито в Разград - 1:1. До края на шампионата в Първа лига остават два кръга, а "орлите" имат четири точки аванс пред ЦСКА-София, който по-късно днес играе с "Берое".

Интересна е и битката за второто място - поне за няколко часа. "Левски" се доближи на 3 т. от "червените". Във вторник - в предпоследния кръг, има пряк сблъсък между двата отбора на ст. "Васил Левски".

Мачът в Разград започна вяло и не предложи почти нищо интересно преди почивката, освен битка. През втората част обаче стана интересно. В 47-ата минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на Деян Иванов, който спря удар на Клаудиу Кешеру. Защитникът получи червен картон. На терена останаха десетима "сини".

А Козмин Моци вкара от наказателния удар.

Малко след това Паулиньо не уцели вратата на домакините от добра позиция за стрелба. 

В 69-ата минута Драгош Григоре задържа футболист на "Левски" и получи втори жълт и червен картон. Така силите на терена като численост бяха изравнени. Това даде импулс на гостите.

В 71-ата "Левски" получи свободен удар пред дъгата на наказателното поле и Живко Миланов порази вратата на шампионите - 1:1.

"Сините" погледнаха още по-смело към вратата на съперника, който също опита да си върне аванса, но изглеждаше все по-несигурен. В 85-ата "орлите" останаха с още един по-малко - деветима. Абел Анисе задържа Станислав Иванов и също бе пратен преждевременно в съблекалнята с второ предупреждение.

До края "Левски" може да съжалява, че изтърва пълен обрат. Ще се запомни и ситуация, при която имаше сблъсък в наказателното поле на "Лудогорец" между Сисиньо и Станислав Костов. Съдията Николай Йорданов прецени, че това не е дузпа.

"Лудогорец" и днес показа, че едва-едва се подава над водата. До края на първенството отборът ще бъде лишен от важен футболист - контузения Марселиньо. Това стана ясно днес, така бразилецът с български паспорт ще пропусне мачовете на националите с Чехия и Косово в началото на юни.

Във вторник "Лудогорец" гостува на "Ботев" (Пловдив) и ще бъде без неколцина основни играчи - наказани и контузени.