Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей обяви, че преди да напусне поста си ще предложи пред Камарата на общините нова оферта с "подобрен пакет от мерки" като последен опит за одобряване на законопроекта за "Брекзит".

Новината съобщи самата Мей в специална статия за "Сънди таймс". Тя пише:

 "Какъвто и да бъде изходът от всеки индикативен вот, аз не просто ще поискам от членовете на парламента, а ще ги помоля да погледнат новата и подобрена сделка със свеж поглед и да й дадат своята подкрепа"

"Сънди таймс" припомня, че преди това Мей ще се посъветва с колегите си в правителството за предложените промени. Освен това кабинетът ще обсъди план за редица индикативни гласувания с цел да бъде установено кои предложения могат да съберат депутатско мнозинство, допълва неделното издание.  

В петък преговорите между консерваторите на Мей и лейбъристите в опозиция се провалиха. Това стана часове след като Мей се съгласи да обяви в началото на юни кога ще подаде оставка. Вчера говорителят на Лейбъристката партия по въпросите за "Брекзит" Киър Стармър каза, че за да се излезе от задънената улица, правителството трябва да свика нов референдум.