„Рокетмен” – музикалният филм за ранните години на Елтън Джон, бе топло приет на премиерата си в Кан от публиката. След края на прожекцията в очите на Тарън Еджъртън – изпълнителя на главната роля, се появиха сълзи, докато благодарната публика засипваше актьора и музиканта с бурни аплодисменти, съобщава сайтът „Индиуайър“. Във видеото, публикувано в социалните мрежи, изпълнителят на ролята на младия Елтън Джон изглежда много емоционален, докато благодари на публиката.

 

 

Преди премиерата Еджъртън се появи на червения килим в компанията на легендарния музикант и колегите си от филма – звездата от „Игра на тронове“ на Ричард Мадън и актрисата Брайс Далас Хауърд. За да покаже уважение към Елтън Джон, Тарън дори „подви коляно”, за да завърже връзките на обувката на рокзвездата.

Освен с присъствието си, сър Елтон Джон и Тарън Еджертън зарадваха публиката в Кан и със съвместно изпълнение на един от хитовете на британския музикант. По думите на композитора, никой не е пял негова песен по-добре от Тарън.

„Рокетмен” е разказ за невероятната лична история на певеца, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт, по-известен на света като Елтън Джон. Във фокуса на рокендрол фантазията са годините, в които Елтън прави големия си пробив на сцената. Заглавието е вдъхновено от едноименния хит на звездата и прави аналогия с шеметното му издигане към рок и поп небосклона.

Филмът на британския режисьор Декстър Флечър (той довърши работата на Брайън Сингър, който бе уволнен три седмици преди края на снимките на „Бохемска рапсодия”) разказва за трансформацията на срамежливия Реджиналд Дуайт в екстравагантна суперзвезда Елтън Джон на фона на някои от най-известните му и обичани песни.

Българската премиера на „Рокетмен” е насрочена за 31 май.

Площад Славейков.