"Безпрецедентната акция" - както от МВР я нарекоха  - по издирването на заподозрения за убийството на млада жена и мъж в Костенец продължава вече 10-ден. 43-годишният Стоян Зайков-Чане все още е на свобода. След като в събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата, днес полицаи обхождат отново местността.

Целият арсенал на МВР е включен в издирването на беглеца - следови кучета, дронове,термовизионни камери и високопроходими автомобили. 

Стоян Зайков е в неизвестност от 9 май. Тогава бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май полицията намери и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. Той се оказа и далечен братовчед на заподозрения и бил разпитан, след като Зайков изчезва.

В събота полицейско куче попадна на първата следа от издирвания. Така бе открита пушката, с която се предполага, че е застрелян братовчедът на Зайков. Все още обаче не са готови експертизите на оръжието, които да потвърдят или не, че с него е убит човек.