Почти всичко на върха във Втора лига вече е ясно - "Монтана" и "Арда" (Кърджали) ще играят баражи за влизане в елита, а ЦСКА 1948 остава четвърти. Което означава, че и догодина ще се подвизава във втория ешалон.

В последния кръг остана да се изясни как ще си разпределят местата в призовата тройка тимовете от Монтана и Кърджали. Това има значение с оглед на съперниците, които ще им се паднат от Първа лига. "Витоша" (Бистрица) вече чака съперника си за 30 май - заелият второ място. За момента това е отборът от Северозападна България, който има точка повече от "Арда".

Тази вечер "Дунав" (Русе) и "Септември" излизат в първи двубой. Ще има и реванш. Те ще определят кой остава в Първа лига и кой ще играе в другия бараж.

Както е известно "Царско село" спечери Втора лига и от лятото се изчаква най-вискоко във футболната ни йерархия. От която пък беше изваден "Верея" - за нагласени мачове.

Днес "Арда" и ЦСКА 1948 имаха пряк сблъсък в Родопите - 1:0. Голово равенство вършеше работа на "червените". Те обаче направиха твърде малко да го постигнат след ранния гол на бившия национал Венцислав Христов в 5-ата минута.

Нататък ЦСКА 1948 имаше само една голова ситуация. В 70-ата минута юношата на "Лудогорец" Денислав Александров пропусна да вкара, а страхотна намеса имаше вратарят Иван Караджов, кадър на ЦСКА.

Домакините пък направиха няколко пропуска, те можеха с лекота да поведат с 2:0 и да направят края безинтересен. А той и така не беше много вълнуващ за гледане - домакините лежаха по терена и разкарваха топката, а тимът от столицата беше напълно безпомощен в атака.

В същото време "Монтана" победи с 2:0 "Пирин". И събра 60 точки, "Арда" е с 59, а ЦСКА 1948 - 56, и в губеща позиция в преките мачове със заемащия трета позиция.