Българските гимнастички се завръщат с три бронзови медала от Европейското първенство в Баку. Отличничка е Боряна Калейн, която взе индивидуално две от отличията и имаше участие в третото.

Тийнейджърката направи отлично съчетание с лента, за което получи 19,750 точки. Другата ни представителка Катрин Тасева не се представи по най-добрия начин и остана на 8-о място - 17,750.

Първите две места са за рускините Дина Аверина (20,400 т.) и Александра Солдатова (20,300 т.) - те единствени получиха оценки над 20.

По-рано Боряна Калейн взе отличие и на топка - 21,800 т. На този уред Тасева е седма. И тук класирането е във вида като на лента - първа е Аверина, втора - Солдатова.

Ден по-рано българският отбор в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова и ансамбъл девойки (Яна Момчилова, Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Моника Заркова) завърши трети в отборното състезание.

Отбелязваме още две четвърти места. Капитанката Невяна Владинова зае тази позиция на обръч с 20,700, а Тасева получи 21,150 на бухалки.

„Беше едно много силно състезание за мен. Можех да си спестя грешката на обръч, но това го отчитам по-скоро на невнимание, а не толкова на недостатъчна работа в залата. Радвам се, че имам развитие - това все пак е и целта. Успехът се дължи на много тренировки и на моето осъзнаване вече какво искам. Сега ми предстоят матури, а следващата неделя с Невяна Владинова заминаваме за Гран При в Тулон във Франция”, заяви Боряна Калейн.