"Пътят Пловдив-Асеновград е станал много хубав. Призовавам шофьорите да не се изкушават и да спазват ограниченията, за да няма катастрофи. Кажете им, на младите хора, хубаво е, пътят е мазен и нов, изкушава..."

Това заръча премиерът Бойко Борисов на граждани, събрали се за откриването на ремонтирания път между Пловдив и Асеновград, което той посети, заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-регионалния министър Николай Нанков. По-рано пътят на мъжете от властта мина през Пазарджик.

Ремонтът на 10-километровия участък от пътя Пловдив - Асеновград е за близо 33 млн. лв, като част от парите са европейски, а друга - от републиканския бюджет. На няколко пъти по време на живото включване от колата по пътя Борисов обясни, че това е трасето, по което се случват много катастрофи и се надява сега, когато пътят е нов, а движението облекчено да намалеят драстично и инцидентите. 

С изграждането на отсечката се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия“. Този път е основната връзка на летище "Пловдив" и индустриалния район в околностите на града под тепетата до Трансевропейска транспортна мрежа.

От думите на Нанков се разбра, че пътната агенция стартира и процедура за изработване на технически проект и строителство на локални платна на пътя. Предстои и реконструкция на друго трасе в региона - от Асеновград към Кърджали. Ремонтът там е планиран в бюджета за догодина, обясни още Нанков, а сега предстои избор на изпълнител. 

На събитието министър-председателя срещна и Христо Бонев-Зума и Атанас Узунов - футболните легенди, от които първият е почетен председател на "Локомотив" Пловдив, а вторият - директор на клуба. След прегръдките премиерът се закачи с тях - заради спечелената от тима купа на България срещу градския им съперник "Ботев" Пловдив миналата седмица.