Херцогинята на Кеймбридж Катрин разпространи в интернет нови снимки на семейството си, на които се вижда, че то играе в горска местност в градина, проектирана от нея за изложението за цветя в Челси, предаде Ройтерс.

Самата Кейт Мидълтън e проектирала "необятна горска градина". Целта ѝ е да вдъхнови семействата да излязат навън и да разберат ползите от общуването с природата.

Според съпругата на принц Уилям повече прекарано време на открито помага на децата да растат щастливи и здрави.

Кейт е работила заедно с ландшафт архитектите Андре Дейвис и Адам Уайт, за да бъде създадена градината "Връщане в природата", в която има люлка, дървена къща и водопади. Херцогинята се стреми да популяризира благотворния ефект на природата и откритите пространства върху децата и възрастните. 

"Природата наистина има значим ефект върху доброто психично и физическо състояние на малките деца", каза тя.

  Дворецът Кенсигнтън публикува снимки от посещението на кралското семейство в градината и как петгодишният Джордж, четиригодишната Шарлът и едногодишният Луи се забавляват сред растителността. Преживяването им бе заснето от скрити камери, за да могат децата да играят на воля, неубезпокоявани от телевизионния екип на двореца. Видеото показва как трите деца играят в градината. Луи, който миналия месец навърши 1 годинка, може за пръв път да бъде видян да ходи и да държи пръчка.