Днес може да има развръзка в битката за титлата на Първа лига. В предпоследния кръг на челната шестица от 18 часа са мачовете "Левски" - ЦСКА-София и "Ботев" (Пловдив) - "Лудогорец". "Орлите" имат точка аванс пред "червените".

Това означава, че само победа върши работа на ЦСКА-София в дербито. При победа за "сините" или равенство и успех на "Лудогорец" в "Коматево", това ще означава осма поредна титла за клуба от Разград.

Не е изключено да се стигне до фотофиниш - на 24 май, петък, когато е последният кръг.

До момента ЦСКА-София не е побеждавал "Левски", дори не му е вкарал гол. Трите сблъсъка дотук завършиха с по 1:0 за тима от "Герена" и 0:0 (последният).

"Сините", които са символични домакини, са лишени от наказания защитник Деян Иванов. Голмайсторът Станислав Костов страда от контузия, но се очаква да играе.

"Червените" са без капитана си Николай Бодуров, а в състава след наказание се завръща халфът Кристиян Малинов.

Ако "Левски" спечели, ще се надява на ново поражение в петък на ЦСКА-София (срещу "Ботев" у дома) и свой успех в Стара Загора, за да стане втори и избегне бараж.

"Лудогорец" има доста проблеми при гостуването на "Ботев", който вече не се бори за нищо. Контузени са Марселиньо и Вандерсон, а Драгош Григоре и Абел Анисе са наказани.