Награждаването на новия шампион на България по футбол ще стане още утре вечер след приключване на мачовете "Лудогорец" - "Черно море" и ЦСКА-София - "Ботев" (Пловдив) от 20 часа, става ясно от официално съобщение на БФС.

Както е известно, "орлите" имат точка аванс пред "червените", а в петък - 24 май, първенството за първата шестица приключва (без баража за Лига Европа, който предстои).

Централата явно разполага с две шампионски купи - едната ще бъде на "Лудогорец арена", а другата - на "Българска армия". 

Ето какво гласи съобщението на БФС:

"Във връзка с развитието на битката за шампионската титла в Първа професионална лига и факта, че два отбора имат реален шанс за първото място в крайното класиране, ръководството на Българския футболен съюз подчертава следното:

Както подобава на развитите футболни федерации в Европа, БФС има пълната готовност да предостави шампионски трофей и златни медали на първенеца на страната и на двата стадиона непосредствено след изиграването на двубоите от последния кръг в ППЛ. Ръководството на централата още веднъж изразява задоволството си от атрактивния и непредвидим завършек на шампионата и желае успех на съперниците в оспорваната битка за златото."

Тази вечер ще станат ясни съперниците за баражите за влизане в Първа лига. От елита на последната права в битката за оцеляване останаха "Витоша" (Бистрица) и "Септември", а Втора лига кандидати са "Арда" (Кърджали) и "Монтана". Играе се последният кръг от втория ешалон.

Както и кой измежду "Славия" и "Етър" ще е съперник на "Левски" в баража за Лига Европа. Тези три двубоя ще са в началото на следващата седмица.