Тази вечер ще узнаем кой ще стане шампион на България за сезон 2018-2019. Ако е "Лудогорец", няма да е нов, а за осми пореден път. ЦСКА-София обаче има шанс да сложи край доминацията на "орлите", макар това да изглежда трудно осъществимо.

"Лудогорец", който в последния кръг приема "Черно море", има точка аванс пред "червените". Те са домакини на "Ботев" (Пловдив). И двата мача са от 20 часа. 

От 17:15 часа е двубоят "Берое" - "Левски" - без значение за крайното класиране.

Вчера БФС уточни, че награждаването на шампиона и призьорите ще стане още тази вечер. Това означава, че купи и златни медали предварително ще има и в Разград, и на "Българска армия".

Това не е краят на първенството

Първенецът ще бъде коронован, а медалите раздадени, но това не е краят. Остават още три мача, които ще се изиграят през следващата седмица.

Във вторник от 20 часа "Левски" и "Етър" ще определят на стадион "Георги Аспарухов" последния ни участник в Лига Европа. Това е сблъсъкът между третия и седмия.

Снощи "болярите" минаха през "Славия" - 2:0 у дома (0:1 в първата среща). Яни Пехливанов и Милчо Ангелов (бивш играч на "белите") реализираха преди почивката.

Станаха ясни и съперниците за баражите за влизане/оставане в Първа лига - след последния кръг във Втора. 

На 29 май (сряда) "Септември", който драматично бе елиминиран от "Дунав" (Русе) в плейаут, излиза срещу "Арда" (Кърджали), завършил трети във втория ешалон.

Ден по-късно е сблъсъкът между "Витоша" (Бистрица) и "Монтана". Играе се само по един мач на наутрален терен. Предстои БФС да обяви стадионите. Началните часове са съответно 18:30 и 20:00.