И вие ли се изненадахте, че Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски позират с книгата на Иван Костов „Свидетелства за прехода. 1989-1999”? Истината е, че това не е онази книга, за която си мислите. А "фалшиво издание" на „Монитор” и Телеграф” със заглавие „Оригиналът. Истината за прехода. 1989-2019 г.”.

То се разпространява по реповете от петък, включително и днес – в деня за размисъл. Изданието "се подарява” при покупката на един от двата вестника, чийто издател е самият Делян Пеевски. Вчера Централаната избирателна комисия (ЦИК) беше сигнализирана за нарушаване на Изборния кодекс. 

В събота следобяд ЦИК съобщи, че след като се е запознала със съдържанието на вестника и книгата, приема, че те не представляват агитационни материали, но в тях се засягат доброто име, честта и достойнството на Радан Кънев и Христо Иванов. Комисията ще състави акт за установеното нарушение на управителя на "Телеграф медиа" ЕООД.

Днес ЦИК излезе с решение да се спре излъчването и разпространението на видеоклип на партия "Възраждане". Според ЦИК в него "се съдържат сцени на насилие: употреба на огнестрелно оръжие и насилствена смърт". С решението се задължава видеото да бъде премахнато и от фейсбук страницата на партията.