"Байерн" (Мюнхен) този път записа златен дубъл в Германия - тимът спечели и купата. На финала на Олимпийския стадион в Берлин баварците разбиха РБ "Лайпциг" с 3:0.

Головете реализираха Роберт Левандовски (29-ата и 86-ата) и Кингсли Коман в 78-ата. 

Двубоят започна равностойно и двуостро. В 11-ата минута Юсуф Поулсен от "Лайпциг" удари греда, като преди това при удара му имаше намеса на вратаря Мануел Нойер. Това беше шансът на един от подгласниците на "Байерн" в Бундеслигата. Нататък грандът пое палката и не я пусна до края.

Треньорът Нико Ковач постави рекорд. Той печели дубъл с баварците и като наставник, след като го е правил с екипа на тима. Освен това вдигна отличието за втора поредна година, при това с различен отбор.

През 2018 г. хърватинът беше начело на "Айнтрахт" (Франкфурт), който на същия стадион огорчи "Байерн" с 3:1 и му попречи да направи дубъл. След това замина за Мюнхен.

В последните дни се избълваха много спекулации, че Ковач ще бъде уволнен, независимо от двете отличия в Германия. Ръководството на клуба било недоволно от безславното отпадане в Шампионската лига (от "Ливърпул"), някои водещи играчи също настоявали да видят гърба на бившия защитник. 

Нико Ковач.

Пълна яснота за бъдещето на Ковач ще има идната седмица.