Вторият в листата на ДПС Делян Пеевски нечувано се появи за втори път в рамките на няколко дни. Депутатът и бизнесмен е пуснал гласа си тази сутрин, като за това ни уведомява партийният пресцентър.

"Втория в листата на ДПС Делян Пеевски гласува в осем и 20 в село Света Петка", съобщават от Движението в профила си във фейсбук (правописът е запазен, б.р.).

Най-търсеният кандидат за евродепутат се появи за първи път на публично място на 23 май. Младежката организация на ДПС във Велиград публикува съобщение и снимки на официалната си страница във фейсбук. Там се казва, че депутатът на ДПС е бил на среща с избиратели във велиградското село Пашови. Поводът е бил свещеният за мюсюлманите месец Рамазан.

Делян Пеевски бе сниман на централно място сред празничната софра заедно с местни активисти на движението. 

От младежката фракция на партията разказаха че по-късно е посетил и село Света Петка. Където явно е решил да остане и днес. Иначе Пеевски пропусна дори официалното представяне на листата на ДПС. Не бе сред "колегите си" кандидати по време на предизборните обиколки заедно с лидера и водач на листата Мустафа Карадайъ.

Още една знакова фигура на Движението се появи публично днес - почетният председател Ахмед Доган, който също като Пеевски, в качеството си на депутат, не посещаваше Народното събрание.

Той също гласува в 8:20 ч, но в София.

С него бе депутатката от ДПС Велислава Кръстева, както и гард от НСО, който се вижда на някои от кадрите.

Последно Доган се появи публично на парламентарните избори през 2017 г.