Стилиян Петров даде интервю за британския в. „Гардиън”, в което намекна, че иска да се пробва в треньорската професия. Българинът бе потърсен покрай решителния плейоф за влизане във Висшата лига между бившия му тим "Астън Вила" и "Дарби Каунти", воден от големия Франк Лампард.

Двубоят е в понеделник на стадион "Уембли".

Петров говори и за трудностите, причинени му от левкемията, информира Nova.bg.

„Ние знаем колко важни са социалните мрежи и интернет. Искаме децата да помнят как сме играли, какво сме постигнали и головете, които сме вкарали, започва бившият капитан на националите. - Но виждам децата ми да гледат и клиповете, в които аз говоря за левкемията. Всеки път, когато те напишат името ми в "Гугъл", първо излизат информации с „оцелял от рак”. Където и да отидем, където и да излезем, хората ме питат как съм със здравето. Моят по-малък син, Кристиян, каза преди няколко месеца: „Защо всички питат това? Сега си добре.” Децата не разбират, но това ще продължи да се случва.” 

„Научих се да обичам. Защото трябва да обичаме. Това, което правим, е да помагаме на хората чрез фондацията, допълва още Стенли за днешната си роля. - Моите момчета ме видяха в състояние, в което не бива да бъде виждан никой родител. Децата имат спомени. Хората си мислят, че съм го превъзмогнал. Но това не действа по този начин. Болестта винаги ще бъде в съзнанието ми. Имаме фондация и работим с много хора, всеки ден има по една история, от която си казваш: „О, Боже!”.

„Би ми харесало да бъда треньор. Не очаквам хората да ми дадат мениджърска работа заради името ми. Искам да ми дадат работа, защото искам да правя това и искам да постигна много. И ако трябва да се докажа на по-ниско ниво, ще отида и ще се докажа”, казва Стилиян Петров.