"Може много дълго още да управлява джипа".

Така финансовият министър Владислав Горанов коментира политическото бъдеще на премиера Бойко Борисов. През голяма част от кампанията Борисов обикаляше страната, шофирайки джип, а Горанов бе на задната седалка. Финансовият министър допълни, че Борисов е фактор, който всеки обича да подценява. "Твърде рано е да се радваме", допълни.

Той все пак призна, че "добрият резултат дава перспектива". Но и, че грешките на ръководството на ГЕРБ са ерозирали партията.

"Не мисля, че скандалът "Апартаментгейт" е изчистен", каза още Горанов.

Той допълни, че този скандал е бил претоварен с емоция, макар много от хората, замесени в него, да не са от ГЕРБ.

"Цветанов има своята роля. Тепърва двамата с Борисов ще си определят кой къде ще бъде. Цветанов направи разумното да даде крачка назад", каза още Горанов, попитан дали би му гласувал доверие, например като наследник на премиера начело на партията.

Според него ниската избирателна активност се дължи на това, че има много хора, които не са в България.

"Кампанията на БСП не беше насочена в това да дава отговори. Целеше да дискредитира целия политически модел. Хората очакват резултати за себе си, те не очакват негативна кампания. Втори пореден път социологията даваше предимство на БСП те успяха с една кампания, която отдалечи хората, да намалят активността и собствения си резултат", коментира Горанов.

Според него ГЕРБ е научила своите грешки по неправилния начин.

"Вероятно все пак кампанията, която беше обърната към позитивното, даде някакъв резултат", каза той.