Десислава Иванчева, която се яви на евровота като независим кандидат, получава според първаночалните данни от екзитполовете подкрепа над 1 на сто - около 1,2%, която е съизмерима с резултата на някои от партньорите в управляващата коалиция. Осъдената на първа инстанция Иванчева проведе кампанията си от своя хол, защото е под домашен арест.

„За мен резултатът е доста добър, при положение че водех кампанията от вкъщи. За две седмици пиар и реклама с 10 хил. лв. мисля, че много добре сме се представили. Това е един голям шамар за всички големи партии. На хората вече им писна. Успяхме да изпреварим две парламентарно представени партии – „Атака” и Валери Симеонов”, коментира Иванчева пред бТВ.

"Ние сме честни граждани, системата се мъчи да смачка всички, които са бунтари, опъват се на правителството си и се борят срещу корупцията", обяви отстранената кметица на "Младост", която е съдена заради вземането на подкуп.

Тя използва националния ефир на бТВ и за да спомене делото си, като обяви, че е невинна. "Делото срещу нас е манипулирано, не е истинско”, добави тя.

Иванчева допълни, че остава в политиката и се готви да участва на следващите избори наесен на местния вот.