Вкарването на двама евродепутати от ВМРО предизвика поредна размяна на обиди сред лидерите на „Обединените патриоти“.

Красимир Каракачанов обвини коалиционните си партньори в предателство - „лъжейки като долни цигани“, Ангел Джамбазки обяви, че ще съди Волен Сидеров. Той му отвърна с обида за сексуалната му ориентация. А Валери Симеонов размаха пръст и припомни, че ВМРО и „Атака“ са предопределили всички да се явят самостоятелно на евровота, показва репортаж на бТВ.

„Атака“ и НФСБ получиха по-малко гласове от независими кандидати като Минчо Христов и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.   

Първи в понеделник се обадиха от ВМРО. Водачите на партията коментираха, че са получили удари под кръста и от опоненти, и от партньори. А Красимир Каракачанов обяви, че сваля синята каска на помирител в малката коалиция. 

„Аз повече синя каска няма да играя и не го играх синя каска. Има неща, които трудно ще забравя, удари, нож в гърба – нанесени от хора, които вие смятате, че са мои коалиционни партньори, позволявайки си да говорят за мен и г-н Джамбазки лъжи, лъжейки като долни цигани”, коментира Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. 

Ангел Джамбазки се зарече да съди Волен Сидеров за клевети, изречени по време на кампанията. В поредица репортажи телевизия „Алфа“ показа компромати срещу Джамбазки по адрес на неговата сексуална ориентация. 

„Аз съм готов и ще съдя всеки, който изрича лъжи и клевети. Ще трябва да докаже твърденията си в съда, защото в тази кампания бяха изречени много грозни клевети и лъжи”, заяви Джамбазки. 

Според Сидеров обаче Джамбазки пишел доноси срещу него в Брюксел с аргумента, че лидерът на „Атака“ е неприемлив за консерваторите.

„Трябва да ви кажа, че много се стряскам, когато ме заплашват хора, за които не е ясно точно каква е тяхната сексуална ориентация, аз затова предложих всички кандидати за евролистите да обявят каква е тяхната сексуална ориентация, но да го кажат, за да не бъдат изнудвани с това. Когато г-н Джамбазки каже нещо, се разтрепервам от страх, но той не е мой тип”, заяви Волен Сидеров, цитиран от бТВ.

Той отиде и по-далеч в съмненията си за ВМРО. Според него от партията на Каракачанов решили да се явят самостоятелно на евровота - „сключили сделка с ГЕРБ и ДПС, за да получат този резултат от купен вот, имам много информация и тя ще стигне до съответните органи”. А Каракачанов отвърна: „На крива ракета – космосът ѝ пречи, за киселото грозде също.“

Към стрелбата между „Атака“ и ВМРО се включи и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който с половин уста каза, че от ВМРО първи взели решение сами да се явят на евровота и това принудило останалите две партии сами да участват в изборите.