Масови арести и обиски са направени в испанския футбол по подозрение за нагласени мачове, съобщават световните агенции.

Задържан е президентът на изпадналия от елита тим на "Уеска" - Агустин Ласаоса, както и главният лекар на отбора Хуан Карлос Галиндо. Офисите на скромния тим са запечатани, има полиция, пише в. "Марка".

Прибрани от властите са футболисти, като сред тях са популярният Раул Браво, Борха Фернандес от "Валядолид", бившият играч Карлос Аранда, Иниго Лопес от "Депортиво" (Ла Коруня) и Саму Саис от "Хетафе". Подобен скандал имаше и през миналата година.

Очаква се да бъдат повдигнати обвинения за симулативна игра или т. нар. "черно тото".

В официално изявление на Ла Лига се казва, че са получени сигнали за осем мача за изминалия сезон 2018-2019. Те са дадени на полицията. Добавя се, че става въпрос за двубои от ниските нива на футбола в страната, а също така за приятелски срещи.

Подозират се обаче още 18 срещи, за които се предполага, че участвици в тях са залагали, а това е незаконно. 

Изглежда обаче разследването обхваща не само ниските дивизии, след като се проверява доскоро елитен тим и известни играчи.

Раул Браво е бивш испански национал и звезда на "Реал" (Мадрид) - наскоро прекрати кариерата си. Единствено Саму Саис е само разпитан, а не задържан. Той кара ваканция със семейството си.

Босът Агустин Ласаоса е подозиран за шеф на "организирана престъпна група", свързана с уговорени мачове.

Очаквайте подробности.