"Епъл" (Apple) представи снощи първия си нов модел "айПод" (iPod) от четири години, предаде Франс прес.

Новото поколение iPod touch, по същество iPhone без функцията за обаждане, бе пуснат в над 20-ина страни в онлайн магазините на "Епъл" с начална цена 199 долара.
По думите на вицепрезидента на "Епъл", отговарящ за продуктовия маркетинг, Грег Джозуиак новото устройство е два пъти по-бързо от предходното и има "добавена реалност".

Супер тънкият и олекотен дизайн на iPod touch винаги го е правил идеален за игри, музика и много други неща, които пожелаете, допълни той.

"Епъл" пусна първия модел iPod през 2001 година, който пожъна голям успех и беляза насочването на компанията към преносимите устройства преди световната премиера на iPhone през 2007 година.

iPod touch стана популярен сред хората, които искаха мобилните устройства да могат да се ползват за интернет без обаче да се покриват разходи за телекомуникационни услуги.
Мобилните устройства могат да се свързват с интернет, като ползват wi-fi.

"Епъл" представи по-рано тази година планове за стрийминг на видео наред с абонамент за новини и игри. Тези новости са част от усилието компанията да пренасочи акцента в дейността си към дигитално съдържание и услуги, за да не бъде толкова зависима от продажбите на iPhone, пише БТА.