Целият спортно-технически щаб на "Ботев" (Пловдив), начело с треньора Николай Киров, е уволнен, обяви клубният собственик Георги Самуилов на пресконференция. 

По-рано този месец босът изрази разорачованието си от поведението на отбора в загубения финал за Купата срещу "Локомотив" (0:1) и обеща да направи анализ и вземе мерки.

„Направихме много задълбочени анализи на събитията, които се случиха. Знаете, обществеността е запозната, решението, което взех е да освободя целият треньорски щаб на отбора, начело със старши треньора Николай Колев, Иван Кочев, Тодор Попов, Асен Караславов и Атанас Николов”, така започна Самуилов.

"Това е мое решение и не подлежи на коментар. Мога накратко да се обоснова защо ги освобождавам. Напрактика имаме две нулеви години. Това са фактите. Към тези две години мога да добавя още една нула, за да станат те три, добави бизнесменът. - От шест мача имаме шест загуби. Не на последно място, което е и гвоздеят на моето решение - загубата от "Локомотив" (Пловдив) във финала. Ние се подготвяхме толкова време, всичко, което е било необходимо, е осигурено от мен.

Това също са факти. Заплати, искания... И това е решението ми. Те са освободени от днес, изказваме благодарност, защото не мога да бъда критичен. Все пак те са допринесли и с положителни неща за "Ботев". Имаме спечелена купа с Николай Киров, но в живота е така. Когато си вършиш работата има благодарност, когато не си я вършиш, няма незаменими хора, има незабравими", рече шефът.

Самуилов каза още, че треньорите трябвало да се извинят на феновете на "Ботев" - поне един от тях.

"Понеже засегнахме темата за финала и загубата от "Локомотив", никой от тях не стана да се извини на обществеността и феновете. Аз се извинявам от името на "Ботев", защото аз бях на стадиона и видях, не само този път, каква подкрепа има отборът. Ние не заслужавахме тази загуба. Много спекулации има на тази тема, какво ли не прочетох и какво ли не чух. Така е във футбола. Има победители, има и победени."

"Ние сме мъже и трябва да приемем тези обстоятелства. Да им е честито на "Локомотив" (Пловдив). Това е по темата. Много ми е болно, но това е решението. След няколко дни ще обявим кой ще бъде новият старши треньор на "Ботев". Имаме варианти, имена не мога да кажа сега”, завърши Георги Самуилов.