"Арда" (Кърджали) ще играе в Първа лига от лятото. В първия бараж за влизане/оставане в родния футболен елит тимът от Втора лига се наложи с 1:0 над "Септември" на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Единствения гол реализира Ахмед Осман в 111-ата минута, след като редовните 90 завършиха 0:0. "Септември" се завръща във втория ешалон.

Треньор на "Арда" е бившият наставник на ЦСКА-София Стамен Белчев, който след мача отрече да е искан обратно на "Българска армия" (поне до днес), каквито информации се появиха.

Вторият бараж - между "Витоша" (Бистрица) и "Монтана", е в четвъртък от 20 часа на ст. "Славия".  С това ще бъде сложен край на сезона в професионалния ни футбол.

На "Лаута" головите възможности не бяха много. В 72-ата Иван Коконов пропусна от чиста позиция срещу вратаря на "Септември". Преди това съперниците размениха по няколко опасни атаки и удари.

В началото на първото продължение спряганият за "Левски" халф Асен Чандъров получи втори жълт картон и столичният състав остана с един по-малко. "Септември" се отдръпна с явната идея за дузпите. Но беше наказан в 111-ата.

В 117-ата съдията Георги Кабаков вдигна червени картони на голмайстора Ахмед Осман (втори жълт - за нарушение) и на Борис Галчев, който беше фаулиран и посегна да удари съперника си.