"Левски" показа писмото, с което УЕФА известява "сините", че няма пречка да участват в евротурнирите. Вчера стана ясно, че в Нион са снели гилотината от клуба  заради неплатени или неразсрочени задължения към 30 септември 2018 г.

В края на миналата година УЕФА санкционира "Левски" заради нарушаване на финансовия феърплей - необезпечени борчове към НАП, футболисти, мениджъри и т.н.

Става въпрос за 1 040 000 евро, които трябваше да бъдат изчистени до 28 февруари. В писмото се казва, че на 8 март съдебната камара за финансов контрол на УЕФА е направила проверка и установила, че клубът е чист за въпросните дългове.

Наказанието няма да влезе в сила. "Левски" си извоюва правото да играе в Лига Европа по спортен път и през юли ще се впусне в надпреварата.

Ето какво казва "Левски":

"Левскари,

Днес в офиса на клуба бе получено писмото от УЕФА, в което европейската футболна централа официално отхвърли възможността Левски да бъде изваден от европейските клубни турнири. Подобна опасност съществуваше заради просрочени задължения към 30 септември 2018 г. Съдебната Камара на Органа за финансов контрол на УЕФА взе това решение на 06 декември 2018 година и даде срок до 28 февруари 2019 година задълженията от 1 040 000 евро да бъдат изчистени.

След проверката, направена на 08.03.2019 година, Съдебната Камара на Органа за финансов контрол на УЕФА констатира, че дълговете са изплатени и наказанието няма да влезе в сила, като това решение е окончателно."