"Имаме традиционно много добри отношения с МВР, специално със СДВР, които ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията."

Това каза днес на брифинг зам.главният прокурор Иван Гешев по повод на вчерашната операция срещу кмета и други длъжности лица на Райно"Северен" - Пловдив.

Това е само в рамките на днешния ден второ изказване на обвинителя, че по места са се сраснали организираната престъпност, местната власт но и магистратурата. Той каза същото сутринта в интервю пред БНТ.

За случая в район „Северен“ в Пловдив е образувано досъдебно производство за корупционни престъпления, каа още Гешев.

"Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. До края на деня ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени и за кои престъпления по Наказателния кодекс. Съответно ще бъде преценено в утрешния ден какви мерки ще бъдат определени спрямо тези лица", каза още той.

"Изключително благодаря на колегите, които работиха по този случай. Разследването се проведе от следователи от Специализираната прокуратура, а оперативните действия се осъществиха от антикорупционния орган. Благодаря и за работата на СДВР“, разкри Гешев.

"Имаме традиционно много добри отношения с МВР, специално със СДВР, които ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията. Благодаря и на колегите от ДАНС. Това досъдебно производство е резултат от изпълняване на отделните законови правомощия на всяка една от тези институции. Обръщам внимание, че делото е започнало още от първия ден след доклад при главния прокурор и съответно след това материалът е изпратен веднага в Специализираната прокуратура“, завърши Иван Гешев.