Бившият футболист на "Севиля", "Арсенал", "Реал" (Мадрид) и Испания Хосе Антонио Рейес (35 г.) загина в автомобилна катастрофа.

Според информациите в испанските медии колата на Рейес е излязла извън пътя и се е запалила в Андалусия.

Рейес, който стана известен първо в родния си клуб "Севиля", преди да премине в "Арсенал", а впоследствие изкара периоди в "Реал" (Мадрид) и "Атлетико", за последно игра за намиращия се в Сегунда Б "Екстремадура".

„Няма как да съобщим по-трагична вест. Обичаният от всички нас Хосе Антонио Рейес е починал в автомобилна катастрофа. Почивай в мир“, заяви "Севиля", където той прекара два периода от по четири години.

"Арсенал" също реагира на своя уебсайт и в социалните мрежи:

„Нашите мисли са с цялото му семейство, приятели и съотборници. Хосе, който бе част от отбора на „Непобедимите“, бе изключителна важна част за нашия клуб и винаги ще има специално място в нашите сърца. Той игра за отбора в 110 мача, отбелязвайки 23 гола. Допринесе за нашата серия от 49 мача без загуба. Почивай в мир, Хосе“.

„Семейството на "Атлетико" (Мадрид) скърби. Нашият бивш играч Хосе Антонио Рейес напусна този свят. Ти оставаш завинаги в нашите сърца. Почивай в мир“, се казва в изявлението на "дюшекчиите".

„С разбити сърца ви съобщаваме новината, че нашият играч Хосе Антонио Рейес е намерил смъртта си в катастрофа на пътя. Нека се помолим за неговата душа“, добави "Екстремадура".

Рейес спечели Лига Европа рекордните пет пъти по време на кариерата си като играч на "Севиля" и "Атлетико", като участва в спечелването на още 20 трофея. Той изигра и 21 мача за националния отбор на Испания.