Българският национален отбор по волейбол за мъже завърши със загуба участието си в първия кръг на Лигата на нациите в Мендоса, Аржентина. Селекцията ни отстъпи с 1:3 (21:25, 25:19, 26:28, 23:25) пред Португалия - отбор, считан за аутсайдер.

В първия си двубой "лъвовете" спечелиха с 3:1 срещу Канада, а след това бяха победени от състава на домакините с 0:3.

Мачът с иберийците показа, че новият треньор Силвано Пранди, за когото мачовете в Мендоса бяха повторен дебют на поста, има доста работа, за да върне отбора към най-добрите му дни. Или поне на прилично ниво.

България започна лошо и загуби първия гейм. Последва бърз отговор и тимът ни спечели убидително втория. Зададе се очакван обрат. В третия гейм "трикольорите" водеха почти през цялото време, но допуснаха грешки в края и не успяха да го затворят. Загубиха драматично с 26:28 след три спасени геймбола.

По аналогичен начин се разви и четвъртият. Най-резултатен за България беше Розалин Пенчев с 15 точки.

Съставът на България: Георги Сеганов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, Петър Каракашев-либеро.

В края на тази седмица е вторият кръг на турнира, в който националите ще играят в Китай с тима на домакините, Франция и Полша.