Люис Хамилтън иска да се състазава във Формула 1 най-малко още пет сезона или докато изпитва удоволствие от призванието си. Най-малкото британецът няма намерение да пропилее възможността да спечели още титли и победи, това заяви той в предаването на Дейвид Летерман по "Нетфликс".

"Мерцедес" се готви за Гран При на Канада в Монреал през уикенда. От началото на сезона тимът е спечелил всичките състезания, но въпреки това иска да продължи да се подобрява. Болидите на тима ще са с нов двигател. Пистата "Жил Вилньов" е по-подходяща за "Ферари" и "Ред Бул" с дългите си прави участъци.

Люис Хамилтън има пет световни титли и е лидер в класирането този сезон. Той не крие амбицията си да подобри двата най-важни рекорда на Михаел Шумахер - по брой победи (91) и титли (7). За достигане на първото постижение му остават 14 успеха.

"Михаел се отказа на 38 години, а аз съм на 33, рече Люис. - Определено мога да карам още пет сезона. Или поне докато се наслаждавам на този спорт. Желанието ми за победи е изумително. Това е нещото, което ме кара да продължавам. Имам чувството, че липсва на хората срещу които се състезавам. Така че трябва да се възползвам. Мога да се откажа още сега, но така ще пропилея възможността да постигна още. Разбира се, за целта трябва да продължавам да се уча и развивам."

Хамилтън има 17 точки аванс пред съотборника си Валтери Ботас в класирането на пилотите след шест кръга.

Люис призна, че понякога се бори с "ментални проблеми" - дори този сезон, който определя като "тежък", независимо от постоянните победи. Той обясни това с редуването на върхове и падения.

"Ако си късметлия, можеш да намериш сили в себе си, когато ни ниско долу. Въпросът е как се изправяш, а не как падаш", добави англичанинът пред Дейвид Летерман в шоуто "Следващият ми гост не се нуждае от представяне".