Най-авторитетните бизнес награди у нас „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България“ бяха връчени тази вечер по време на Петия годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в компанията на новоизбраната евродепутатка Лиляна Павлова и министъра на транспорта Росен Желязков.

Гости на церемонията бяха премиерът Бойко Борисов, който е патрон на бала за пета поредна година, 13 министри, столичната кметица Йорданка Фандъкова, председателите на ключовите за развитието на бизнеса парламентарни комисии, заместник-министри и ръководители на държавни агенции и ведомства.

„Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес“, каза Борисов пред представителите на бизнеса.

И сподели добрите си впечатления от посещенията си във високотехнологичните и индустриалните заводи. Премиерът бе категоричен, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

„Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта Борисов.

Премиерът Борисов пред българския бизнес.

В изказването си министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

„Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни премиерът.

Според него България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната и се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Сред гостите на бала бе и министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

А ето и кои бяха наградените:

Наградените с гостите на бала.

Голямата награда в категория „Качество“ получи МТГ Делфин АД. Министър-председателят Бойко Борисов връчи наградата на Светлин Стоянов, изпълнителен директор на компанията.

С втора награда в категория „Качество“ бе отличена Монбат АД, като наградата получи Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор на компанията.

В категория „Растеж“ бяха връчени две големи награди поради равния брой точки, събрани при гласуването.

Голяма награда в категория „Растеж“ получи АГРИОН  ИНВЕСТ АД. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, връчи наградата на Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на Агрион Инвест.

Голяма награда в категория „Растеж“ получи Биовет АД. Емил Караниколов, министър на икономиката, връчи наградата на Ангел Желязков, изпълнителен директор на Биовет АД.

Голямата награда в категория „Иновации“ получи VIVACOM. Екатерина Захариева, заместник-министър председател по правосъдната реформа и министър на външните работи връчи наградата на Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на компанията.

Втора награда в категория „Иновации“ получи СИН Карс Интернешънъл ЕООД, като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, собственик и управител на компанията.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов. Специалната награда включва дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов.

Цоло Вутов (в средата) получи специалната награда за цялостен принос за развитието на икономиката в България.

За доброто настроение принос имаха квартет Destiny, „Ку-ку бенд“ и певицата Нели Петкова. Изненада за гостите беше участието на Краси Радков, който изтегли печелившите номера от томболата. Водещи на Петия годишен бал на КРИБ бяха Стефан А. Щерев и Станислава Ганчева.