Всеки може да направи проверка за резултатите на ВМРО в секциите в България, заяви днес зам.-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов по повод обвиненията на коалиционния им партньор Волен Сидеров от сутринта. 

"Тези, които твърдят обратното и твърдят, че има някакви други прийоми освен предизборната кампания, може да си проверят техните резултати в секции на различни места, където живеят цигани в страната. Това са много от партиите, които участваха на тези избори", заяви той. 

По-рано днес Сидеров заяви, че ВМРО нямат ресурс да получат над 7% от вота и резултатът им е в резултат от манипулация. Лидерът на "Атака ", която получи по-малко от независимите кандидати, намекна, че войводите са получили пари от САЩ заради сделката за изтребители Ф-16. 

"Някой да твърди подобни безумия - или завижда, или не е в час с политиката", добави Ангелов. 

Оставката на Сидеров като председател на ПГ на "Обединени патриоти" още не е обсъждана, каза още той. Причината - не е имало среща на малката коалиция. 

Според него правителството в момента се справя "прилично", което означава, че програмата се изпълнява, но "буксува" заради определени проблеми, които трябва да се решат. 

"В крайна сметка посоката е правилна. Ние доказахме, че когато твоите представители в ЕП и българския парламент работят, когато защитават своите идеи, не отстъпват от тях, когато не продават и предават избирателите си за лични интереси, хората осъзнават това", каза още зам.-председателят на ВМРО.