Антъни Джошуа продължава да търпи подигравки и съмнения заради сензационната си загуба с технически нокаут от Анди Руис-младши в мача от тежка категория в Ню Йорк на 1 юни. 

Тайсън Фюри, един от големите съперници на Джошуа в дивизията, първоначално го защити и подкрепи с окуражителен пост в тиутър. В последната си медийна изява обаче Циганския крал премина в настъпление - което повече му подхожда.

"Представяте ли си, изваян си като Адонис, силен, с мускули като от камък и един малък дебел човек, който изяжда всеки "сникърс" в Калифорния, се изпикава върху теб?!", цветист както обикновено е бившият световен шампион пред американската спортна телевизия ESPN.

"Какъв срам. Ако това се бе случило на мен, никога повече нямаше да си покажа лицето навън", добавя Фюри.

Тайсън Фюри беше в сметките на Джошуа и неговия мениджър Еди Хърн за сблъсък в следващите месеци, но поражението на бившия шампион променя нещата. Роденият в Манчестър ексцентрик стига по-далеч - той отписва сънародника си за реванша, който вече се договаря за ноември или декември, най-вероятно в Обединеното кралство.

"Стиловете на двамата са много различни и поне според мен Анди винаги ще бие Ей Джей. Гледайки Джошуа онази вечер, ми изглеждаше, че той не иска да е на ринга. Сякаш беше някъде другаде, някакви други неща бяха в главата му. Още от първия рунд ми стана ясно какво ще стане. По начина, по който се държеше, аз знаех, че ще бъде нокаутиран", разсъждава шоуменът.

Междувременно Анди Руис обикаля най-големите телевизии в Америка като тур за овации. За последно беше гост в шоуто на Джими Кимъл.

"Ако той иска реванш, давам му го - рече симпатичният шишко. - Може да отида при него или той да дойде тук. Все още преговаряме.

Може ли мачът отново да е в Америка? Лично аз съм съгласен. Може и в Мексико. За втория бой искам да се подготвя добре и да изглеждам по-добре. И аз искам да имам такива мускули, да бъда мексиканският Ей Джей. Важното е да съм здрав и да внимавам с храната."

Според неофициални източници Анди е получил 7 милиона долара от боя в "Медисън Скуеър Гардън". Автоматично задействаният реванш (ако се състои) ще му осигури двоен хонорар, пише "Дейли мейл". В друго интервю мексиканецът с щатски паспорт намеква, че няма да се съгласи лесно с мач във Великобритания, най-малкото защото сега той е шампионът и "командва парада". Но принципно е готов да се бие навсякъде с доскоро непобедения Джошуа.

В последното си изявление Хърн обяви, че точната дата и място на сблъсъка ще бъдат обявени скоро. Мениджърът, който се изявява и като колумнист в "Дейли мейл", отхвърли слуховете за уреден мач, за това, че Джошуа се е бил с комоцио, получено на спаринг, че имал паник атаки и т.н.

"Не съм имал никакви паник атаки - опроверга слуховете и побединият шампион във видеообръщение. - Трябва да приема загубата като мъж. Не виня никого и нищо. Аз съм този, който излезе на ринга, но представянето ми не стана така, както го планирахме. Трябва да премисля нещата, да ги анализирам и да дам най-доброто от себе си, за да ги коригирам за реванша."

Едно нещо обаче е факт и до момента Антъни не е дал отговор. Видеозаписите показаха как той два пъти се обръща към треньора си с репликите: "Защо се чувствам по този начин?" и "Кой рунд е това?"

"Имаше много спекулации по мой адрес и притеснения. Ще ви кажа едно: аз съм войник. Трябва да приемам нормално както загубите, така и победите. В събота паднах.

Поздравления за Анди Руис. Сега той има шест месеца, в които ще бъде шампион, а после трябва да защитава поясите. Не възразявам, ако и вторият мач е в Ню Йорк. Или пък в Англия", завършва Антъни Джошуа.