Трябваше да е нещо като дерби, но всъщност не стана. "Лудогорец" тотално разби "Литекс" в последен мач от 9-ия кръг на "А" група - 4:1 на стадиона в Разград. Шампионите събраха 18 точки, колкото има и "Берое", лидер продължава да е ЦСКА с 20, а "Литекс" има 16.

"Лудогорец" тотално надигра един от уж основните си съперници в родния шампионат, а победата изглеждаше още по-впечатляваща до последните секунди, когато Данило Асприля отбеляза за 1:4. Донякъде оправдание за "оранжевите" е наличието на неколцина млади и все още неопитни футболисти, които, заедно с по-опитните си съекипници, днес бяха само спаринг партньор на родния евробоец.

Домакините доминираха тотално. Те вкараха чрез четирима различни голмайстори: Мерселиньо в 12-ата, Михаил Александров в 45-ата, Юнес Хамза в 63-тата и Вандерсон в първата от добавеното време. Изтърваха още, веднъж и гредата помогна на гостите.

Вече мислим за следващата седмица, която ще предложи доста футбол по родните терени. В сряда са мачовете за Купата на България. А през идния уикенд предстоят интересни сблъсъци в 10-ия кръг на "А" група: дербито на Пловдив, "Левски" - "Лудогорец", "Берое" - ЦСКА... След което на крака ще ни дойде "Реал" (Мадрид). 

Единственият проблем е, че ако продължава в същия дух, "Лудогорец" няма да срещне сериозна съпротива в България в битката за титлата.