Катастрофа в тунел „Витиня” затруднява движението по магистрала „Хемус”, съощи бТВ.

Сигнал за пътния инцидент е подаден малко след 10 часа, съобщи МВР. Движението в посока Варна временно е било спряно, но след това се осъществява в едната лента.

"Временно движението в тунел "Витиня" на АМ “Хемус“ е затруднено и се осъществява в една лента поради ПТП. Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София", гласи съобщението на АПИ. Става въпрос за "стария" път.

Задръстването, което се е образувало след инцидента, е километри.

По първоначални данни в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ са се ударили два автомобила (както Клуб Z писа, там тече ремонт и трафикът е само в едната тръба, б.р.).

Пострадали са трима души, но състоянието им не е тежко. Те са транспортирани до болница "Св. Анна" (Окръжна) в София. Причината за катастрофата в тунела е, че 83-годишен водач на автомобил навлиза в насрещното движение и удря два автомобила. Единият от пострадалите е именно възрастният мъж, другите ранени са две жени.

На място има полицейски екипи, които отклоняват движението на моторни превозни средства.

От друга страна те не пускат и по стария път, защото пък на Гара Яна има обърнат тир, допълва бТВ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.