Волейболните национали се опълчиха на световния шампион Полша в Лигата на нациите, но взеха само гейм и отстъпиха с 1:3 (25:22, 19:25, 25:27, 20:25) във втората си среща в група 5 в Нингбо (Китай).

С това "лъвовете" отбелязаха четвърта поредна загуба и заемат 13-ото място във временното общо класиране с 1 победа и 3 точки. "Дружина полска" пък е на седма позиция с 3 успеха, 2 поражения и 8 точки.

Първият гейм започна с равностойно и с размяна на водачеството в резултата. Това продължи до 13:12 за българите. При следващото разиграване Тодор Скримов се контузи, което принуди Силвано Пранди да пусне в игра Николай Пенчев.

Въпреки това националите увеличиха преднината си до 16:13 и 20:16 след страхотна единична блокада на разпределителя Георги Братоев. Постепенно световните шампиони намалиха пасива си до 21:22, което накара Силвано Пранди да вземе прекъсване.

В крайна сметка националите ни устояха на всички опити на съперника за обрат и взеха гейма с 25:22 след нова атака на Розалин Пенчев и ас на Светослав Гоцев.

В следващите три части обаче България не успя да удържи на мощните атаки на поляците. Възможност за ново повеждане и поне вкарване на мача в пети гейм (което означава най-малко точка) имаше в третия, но в края по-високата класа на нашия опонент даде отражение. 

Тимът на Силвано Пранди имаше два геймбола, но не се възползва.

Най-резултатни за българския тим станаха Николай Учиков с 15 точки (1 ас и 44% ефективност в атака) и Розалин Пенчев (с 14 точки, 1 ас и 56% ефективност в атака).

Утре (9 юни) в последния си мач от втората фаза на турнира нашите играят с Франция от 11 часа българско време.