Служител на БДЖ и пътници станаха обект на агресия от страна на други двама пътуващи, които са се качили на влака без билети. Това е станало в късния следобяд в неделя, във влака от Пловдив за град Септември в 17 часа, показват видеоклипове, качени във фейсбук групата "Аз съм от Пазарджик". Повод за скандала, който прераства в откровени заплахи към служителя на БДЖ и другите хора във влака, е въпрос към нередовните пътници имат ли пари, за да си купят билет и защо не са го направили преди да се качат. Билетчето струва 2 лв. 

"Кой си ти, бе, ще отворя прозореца. Само един път ще те ..., да знаеш" -  заплашва нердовният пътник кондуктора на БДЖ. 

Агресорът твърди, че го притесняват, питайки го има ли пари за билет (всъщност няма проблем да си купи билет и от влака, стига да иска - това бе въведено от години заради множеството необслужвани спирки, б.р.).

А в своя защита кондукторът обяснява на другите хора във вагона, че и преди е имало проблем с тези пътници. "Ония път беше същият и помни, че го следя", казва той.

"Внимавай с кой си имаш работа. Боклук, ще ме следи той мене...", продължават обидите на нередовния пътник, въпреки предупрежденията, че ще бъде извикана полиция. Той дори прави опит да замахне да удари служителя на държавната железница. 

Към заплахите му приглася и неговата спътница: "Нали за това е жената тука, за да ни даде билетчета..."

След като в крайна сметка си купуват билети, агресията на двамата се пренася към останалите пътници във влака. 

"Защото са българи и мълчете. Тука всеки си прави, какво си иска. Без да правим нищо сме виновни.", заявява силно възмутена жената, която са накарали да си купи билет. 

А върху нея мъжът отправя поредни заплахи: "Ще ви вадя един по един от прозореца, знаеш ли тая работа..."

Един от пътниците прави опит да ги успокои и ги моли да си седнат по местата. Но двамата стават още по агресивни. "Аз ще си пътувам нормално, обаче ти да си млъкнеш", отвръща жената.

"Ама, ти си никоя, нали. Повече няма да говориш, щото ще стане лошо...", продължава агресивната пътничка, като се приближава на сантиметри от дамата, която е направила забележка за поведението. "Много неща ще ти направя", добавя първата като поглежда с подкрепа своя спътник.

В следващия момент друг пътник се опитва да внесе спокойствие във вагона, но и той е нападнат от агресивния мъж.

Авторката на видеото разказва, че във вагона са се возили и деца, които са се разстроили от станалото. 

Ако се съди по реакциите в социалните мрежи, на хората им е известна двойката, която редовно пътува без билет - казва се дори от кое село и на кой влак се вози.

"И двамата ги познавам. Тоз хубавец навсякъде се държи така нагло и заплашва хората. Добър познайник на полицията, но без последствия...", гласи друг от коментарите.