Испания би Швеция с 3:0 в най-интересния мач от европейските квалификации в понеделник вечерта. Двубоят от група F беше решен с голове след почивката.

Игра се на "Сантяго Бернабеу", част от който остана неизползвана заради реконструкцията на арената, която вече започна. Интересно е, че Давид де Хеа, спряган за летен трансфер от "Манчестър Юнайтед" в "Пари Сен Жермен", остана на резервната скамейка, а титуляр беше Кепа Арисабалага.

Иберийците имаха преимущество от първите минути, но успяха да го оползотворят едва след почивката. В 64-ата те получиха дузпа и капитанът Серхио Рамос вкара своя гол №20 с екипа на Испания. 

Победата на "Ла Роха" стана убедителна в края. В 84-ата влезлият като смяна Алваро Мората заработи още един наказателен удар и сам реализира - 2:0. Резултатът стана класически в 87 с попадението на Микел Оярсабал.

Румъния спечели с 4:0 на терена на Малта, а Норвегия се справи с Фарьорските острови - 2:0. Испания е убедителен лидер с пълен актив от 12 точки, а второто място е за Румъния и Швеция с по 7 т. Норвегия засега е с 5 т.

Група В

Сърбия в някаква степен се реабилитира за крушението срещу Украйна с 0:5. Западните съседи биха Литва с 4:1. В същото време украинците трудно пречупиха Люксембург - 1:0.

Те водят с 10 точки. Донякъде изненадващо второто място е за "херцозите" с 4 т. Сърбия също има 4, Португалия - 2 (и два мача по-малко).

Група D

И тук без изненади. Ирландия победи Гибралтар с 2:0, а Дания разгроми Грузия - 5:1.

Островитяните са първи с 10 т. Дания събра 5 т., а Швейцария засега е с четири.

Група G

Полша и Израел като първи и втори в тази група имаха пряк сблъсък във Варшава. Но не стана сблъсък в класическия вид, тъй като "Дружина полска" надделя с 4:0.

Словения си тръгна с усмивка от Латвия - 5:0. Както и Австрия от Северна Македония - 4:1.

Поляците едва ли ще имат проблеми за първото място, те са начело с 12 т. Израел е със 7, Австрия - 6, Словения - 5, и т.н.

Тази вечер се играят мачове в още шест групи. Следващият етап от евроквалификациите ще бъде през септември.