"Лудогорец" представи първите си две попълнения при старта на лятната подготовка на отбора. И двамата идват от първенството на Израел - нападателят Мавис Чибота и Дан Битон.

Конгоанецът Чибота беше спазарен още през зимата, но остана в "Бней Йехуда" и за пролетния дял, тогава опитите на "орлите" да го докарат предсрочно в Разград удариха на камък. Той е на 23 г.

Наскоро пък стана ясно, че в "Лудогорец" е привлечен Дан Битон - атакуващ полузащитник от "Ашдод". Двамата позираха с първите си зелени фланелки.

„Видя се през пролетта, че имаме нужда от освежаване, от нови имена, заяви треньорът Стойчо Стоев на брифинга. - Немалка част от настоящите състезатели ще останат. За да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени, ще ни бъде доста трудно. На мен също ще ми е трудно. Имаме разговори с още няколко човека. От всеки играч, който взимаме, първото нещо е да искаме да вдигне нивото на отбора. Затова ги взимаме. Видели сме в тях нужния потенциал. Не искам да говоря за позиции. Когато има нещо официално, ще разберете."

За Битон и Чибота той заяви следното:

"Доста гледах новопривлечените. Битон го гледах лично на живо в Израел. Това, което видях, ми се понрави. Надявам се новите бързо да се адаптират към средата. Те имат нужните качества да развият отбора в позитивна светлина.“

Специалистът коментира и състоянието на две от звездите в тима - Вандерсон и Марселиньо, които получиха контузии в края на миналия сезон.

„Вандерсон тренира нормално. Марселиньо след контузията направи рехабилитация тук, беше уточнено какви процедури трябва да мине в родината си. На 13 юни се прибира от Бразилия. Нещата се развиват добре. Надявам се в Австрия да се включи наравно. На националите съм дал почивка до неделя“, допълни Стойчо Стоев.

Треньорът посочи целите пред отбора - влизане в групите на Шампионската лига или Лига Европа.

Изпълнителният директор Ангел Петричев каза, че има интерес към играчи на тима от чужбина, но трансфери няма да се правят на всяка цена. Той допълни, че комуникацията със собствениците е добра - по желание на спортно-техническото ръководство се подменя тревата на "Лудогорец арена".

Договорите на Натанаел и Лукас Саша са изтекли и те си тръгват, потвърди директорът Георги Караманджуков. 

"Собствениците никога нищо не са ни отказали", повтори и той думите на Петричев.