Руската полиция арестува опозиционния политик Aлексей Навални и най-малко още 200 други граждани по време на протест в Москва, където те поискаха наказание за полицаите, замесени в набеждаване на разследващ журналист, предаде Ройтерс.

 

 

Полицията вчера набързо сне обвиненията в незаконно притежание на наркотици срещу журналиста Иван Голунов за руските власти - завой на 180 градуса, предизвикан от негодуванието на неговите привърженици, които заявиха, че му е направена постановка заради разследванията му за сайта "Медуза".

 

 

Макар днес в Русия да е официален празник и въпреки предупрежденията на властите, че протестът е незаконен, участниците в него решиха да го проведат, отбелязва Ройтерс.

По-рано вътрешният министър Владимир Колоколцев съобщи, че ще предложи на президента Владимир Путин да бъдат уволнени генерал-майор Андрей Пучков от полицията - началник на управлението, възбудило делото срещу Голунов - и началника на отдела за борба с наркотиците към Главно управление-Москва на руското министерство на вътрешните работи генерал-майор Юрий Девяткин.