"Манчестър Юнайтед" обяви първия си летен трансфер - на уелското крило Даниел Джеймс (21 г.). Договорът на младия футболист е за 5 години, а клубът му "Суонзи" ще получи 15 милиона паунда, според Би Би Си. Други медии посочват 17 млн.

Джеймс беше следен от месеци, а за интерес към него се заговори през пролетта. Други клубове също опитаха да го вземат, но "Юнайтед" беше най-настоятелен. Освен това той е привърженик на манчестърския гранд.

През миналия сезон е изиграл 38 мача и е вкарал 5 гола. В края на март дебютира с попадение и за националния тим на "драконите" - при 1:0 срещу Словакия.

"Това е момент на гордост за мен и моето семейство, заяви Джеймс, който през януари едва не премина в "Лийдс", но високата трансферна цена отказа отбора от Йоркшир. - В същото време съм изпълнен с тъга, тъй като баща ми не може да изживее всичко това с нас."

Бащата на Даниел почина преди няколко дни.

С преминаване в "Манчестър Юнайтед" са свързани още над десет футболисти от цяла Европа. Най-много се говори за защитника на "Кристъл Палас" Аарън Уан-Бисака, Хари Магуайър от "Лестър", Матайс де Лихт ("Аякс"), Жоао Феликс ("Бенфика") и т.н.

Пред напускане пък са Давид де Хеа, Пол Погба и Ромелу Лукаку.