"Реал" (Мадрид) вече пръсна рекордните в историята си 300 милиона евро за трансфери, а лятото дори не е започнало. Досега са договорени петима футболисти. Снощи "белите" оповестиха последната си покупка - защитника на "Лион" и френски национал Ферлан Менди - за 53 млн. евро.

Преди него бяха привлечени младият бразилски нападател Родриго (18 г., "Реал" си го осигури още през миналата година за 45 млн. евро, идва от "Сантос"), бранителя от "Порто" Едер Милитао (48 млн. евро за "Порто"), Лука Йович (от "Айнтрахт" за около 60 млн. евро) и Еден Азар ("Челси" за 100 млн., но "Реал" може да доплати още над 50 млн.).

Това не е краят на трансферната акция. "Лос бланкос" ще вземат поне още двама играчи. Цел на Зинедин Зидан е Пол Погба от "Манчестър Юнайтед". Ако той бъде спазарен, цената ще е над 100 милиона евро - на толкова поне се оценява халфът, а до момента "Юнайтед" се дърпа.

Ферлан Менди е на 24 г. Той е юноша на "Пари Сен Жермен", играл е в "Льо Хавър" и "Лион". През миналия сезон блесна в Шампионската лига и във френската Лига 1. Вече има три мача за националния тим на "петлите".