Ивайло Петков е името на новия спортен директор на "Левски". Бившият национал сега има нелеката задача за кратък период от време да попълни редиците на "сините" с нови футболисти.

Предишната работа на бившия защитник бе като изпълнителен директор на "Дунав" (Русе) - до юни 2018 г. В официалния сайт на "Левски" бе публикувано първото обръщение на Петков към феновете на отбора.

"Ръководството ми представи концепцията за развитие на ПФК Левски и бях поканен да стана от нея. За мен е голяма чест да бъда в клуб като „Левски“ и благодаря за доверието, което ми гласува ръководството. Надявам се с общите усилия на всички в Левски да изведем отбора там, където му е мястото“, се чете в съобщението на новия спортен директор.

Ивайло Петков е трикратен шампион на България с екипа на "Литекс" - 1997/98 г., 2009/10 г., и 2010/11 година. Носител е също на една Купа на България - 2009 година и една Суперкупа - 2010 година. 

През 2004 година става шампион на Турция с гранда "Фенербахче".

За националите играе общо 64 мача, като в тях реализира 3 гола. Има два мача на последното Световно първенство на България през 1998 година във Франция, както и две срещи на последното ни Европейско - 2004 година в Португалия.