Служител на жандармерията е бил част от организирана престъпна група за незаконно производство на тютюневи издения. Той не само е превозвал тютюн за пушене в служебна униформа. Но е и ползвал паркинга на полицията, за да оставя автомобила, в който е транспортирана акцизната стока. При задържането му в автомобила е открит над половин тон тютюн, съобщиха от специализираната прокуратура. 

"Към наказателна отговорност бяха привлечени 11 лица за участие в организирана престъпна група с цел, производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Едно от лицата е служител на МВР, от Дирекция „Жандармерия“ към ГД „Национална полиция“, заяви говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева, цитирана от "Фокус".

По думите й петима са с поставена мярка „задържане под стража“, за двама мярката е „домашен арест“. Други трима са пуснати под парична гаранция. „Днес ще бъде внесено искане до Специализирания наказателен съд за искането за задържане под стража и на служителят от МВР“, добави Милева.

„Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния си автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият е транспортирал нарязаният тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си“, посочи говорителят на Специализираната прокуратура.

„Установени са случаи, в които той е паркирал автомобил, в който е съхранявал нарязан тютюн за пушене на паркинга на жандармерията, докато е изпълнявал служебните си задължения в качеството си на полицаи“, каза още тя.